Voor u vlees op de gril kunt leggen, is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Het aansteken van een barbecue lijkt misschien eenvoudig, maar dit gaat vaak helemaal verkeerd. Moet u een barbecue aansteken en wilt u zeker weten dat dit goed gebeurt, zodat u goed kunt grillen? Lees dan in dit artikel hoe u een barbecue in vijf eenvoudige stappen aan kunt steken en ga direct aan de slag.

Stappenplan: zelf een barbecue aansteken

Stap 1: strooi een laagje kooltjes of briketten op het bodemrooster van de barbecue. Hoeveel kooltjes of briketten u nodig heeft, is afhankelijk van hoeveel eten u wil gaan grillen en hoe lang u wil barbecueën.

Stap 2: druk een paar aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen de kooltjes of briketten. Doe dit in het midden, zodat het vuur zich vanuit het midden kan verspreiden. In een kleine barbecue zijn drie of vier aanmaakblokjes genoeg, maar voor een grotere barbecue heeft u soms wel tien blokjes nodig.

Stap 3: steek de blokjes aan en wacht tot de blokjes goed branden.

Stap 4: pak een oude vleestang en positioneer de kooltjes of briketten zo veel mogelijk rond de vlam van de aangestoken aanmaakblokjes. De kooltjes of briketten moeten goed vlam vatten, zodat de barbecue gaat smeulen.

Stap 5: laat de barbecue ongeveer 15 tot 20 minuten met rust en controleer of de kooltjes of briketten in de barbecue een witte laag hebben gekregen. Is dit het geval, dan kunt u beginnen met grillen. Is dit nog niet het geval, dan moet u nog even geduld hebben.

Hulp nodig? Bestel een barbecue op locatie

Heeft u al vaker geprobeerd om uw barbecue zelf aan te steken en is dit tot op heden nog niet gelukt? Dan kunt u er ook voor kiezen om een barbecue op locatie te bestellen. Deze barbecue wordt niet alleen voor u aangestoken, maar ook het grillen van vlees en vis wordt ook helemaal voor u overgenomen. Dit betekent dat u lekker kunt gaan zitten, terwijl er heerlijk eten voor u wordt bereid.