Niets zegt zomer als een gezellige barbecue in de buitenlucht. Geef toe, wie houdt er niet van de geur van sissend vlees op de grill? En het beste van alles is dat je bij een barbecue veel meer vrienden en familie kunt uitnodigen dan bij een normaal etentje. Win-win! Maar weet je wat nog beter is? Dat je helemaal geen stress hebt over het organiseren van je barbecue. Hoe dan, vraag je? Nou, door je vlees en andere benodigdheden gewoon te laten thuisbezorgen door de Mobiele Kok. Ja, je leest het goed! Wij brengen de barbecue naar jou, zodat jij je kunt concentreren op het leuke gedeelte: het feesten! Voor meer informatie over het thuislaten bezorgen van vlees & andere benodigdheden bekijk je de pagina ‘Catering Utrecht‘.

Dus haal die BBQ uit de schuur, zet de muziek aan, nodig al je vrienden uit en geniet van een zorgeloze en smakelijke barbecue!

barbecue organiseren utrecht

Wat voor soort barbecue ga je gebruiken?

Bij het barbecueën kun je kiezen voor verschillende soorten type barbecues. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen de gasbarbecue of de kolenbarbecue. Veel mensen vinden het leuk om te barbecueën met een kolenbarbecue, maar het nadeel van een kolenbarbecue is dat je vaak te maken krijgt met het vervangen van de kolen. Dit kan soms best irritant zijn. Een kolenbarbecue is makkelijker in gebruik wanneer je met minder gasten te maken hebt. Bij het barbecueën met veel mensen kun je meestal beter kiezen voor een barbecue op gas. Je kan ook rekening houden met de smaak van het vlees. Een kolenbarbecue geeft een andere smaak dan een gasbarbecue.

10 tips voor het organiseren van een barbecue in Utrecht:

Een barbecue organiseren is leuk, maar vergeet niet deze checklist te volgen:

  1. Denk aan parkeerplaatsen wanneer je thuis een barbecue organiseert. Niets zo vervelend als gasten die niet in de buurt kunnen parkeren.
  2. Verstuur een uitnodiging waarin je gasten vraagt zich aan te melden. Zo kun je teleurstellingen voorkomen en een lijst maken van wie er allemaal komt.
  3. Hou er rekening mee dat zo’n 10% van je gasten helaas niet kan komen.
  4. Leg schorten klaar voor de chefs, zodat ze zonder zorgen kunnen knoeien met de marinade en vetten.
  5. Zet chafing dishes in om je vlees warm te houden en het eten gaat nooit koud op tafel.
  6. Kies vooraf of je met kolen of gas gaat barbecueën. Als je voor kolen gaat, vergeet dan niet om de barbecue een uur van tevoren aan te steken.
  7. Gebruik lange spatels, want de hitte van de barbecue is echt HOT!
  8. Vergeet niet om rekening te houden met dieetwensen, zoals vegetarisch, halal en allergie-eisen.
  9. Zorg voor voldoende verwarming, want ook op warme zomerdagen kan het ’s avonds afkoelen.
  10. Investeer in spullen die je altijd nodig hebt voor een barbecue, zoals een barbecue, tafels en tenten. Het is altijd handig om deze bij de hand te hebben als je vaker een barbecue organiseert.

Nu ben je er helemaal klaar voor! Dus steek die barbecue aan, zet de muziek aan en maak er een onvergetelijke avond van!

Denk ook aan de aankleding van het feest!

Bij een barbecue draait het natuurlijk om lekker eten, maar gezelligheid is ook een belangrijk onderdeel van het geheel. En bij gezelligheid komt een mooie aankleding weer om de hoek kijken.

Want zeg nou zelf, als je al die lekkere hapjes en drankjes hebt geregeld, dan wil je natuurlijk wel dat je gasten ook versteld staan van de aankleding!

Laten we beginnen met de tafel. Een leuk, gebloemd tafelkleed doet al wonderen en zorgt meteen voor een gezellige sfeer. Maar wees niet bang om uit te pakken met de decoratie! Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke borden, vrolijke servetten en gezellige bloemen op tafel. En als je echt indruk wilt maken, dan kun je de drankjes serveren in leuke, gekleurde glazen en de hapjes presenteren op mooie, houten planken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeerverlichting! Want een barbecuefeestje is pas echt geslaagd als het gezellig verlicht is. Hang bijvoorbeeld gezellige lichtslingers op in de bomen en zet wat leuke lantaarns op de tafel en op de grond. En als je een echte waaghals bent, dan kun je zelfs voor wat vuurkorven zorgen om de boel extra warm en gezellig te maken.

barbecue feest aankleding