Niet iedereen is goed in het klaarmaken van feestelijke kerstgerechten. Bent u niet zo goed in koken, maar wilt u wel een geslaagd kerstdiner op tafel kunnen zetten voor uw gasten? Lees dan in dit artikel welke drie gemakkelijke én indrukwekkende kerstgerechten u op tafel kunt toveren met de feestdagen. De gerechten op deze pagina zijn allemaal heerlijk, maar wel gemakkelijk en snel te bereiden.

Een eenvoudige salade

Het maken van een salade is niet lastig, ook niet als u deze salade goed vult met diverse lekkere ingrediënten. U neemt de juiste ingrediënten voor de salade, u doet deze samen in een grote kom en met de juiste dressing smaakt de salade heerlijk. Steek nog wat tijd in de opmaak van de saladekom en de salade is niet alleen lekker, maar ziet er ook indrukwekkend uit. Op het internet zijn vele recepten te vinden voor heerlijke, goedgevulde en gemakkelijk te bereiden salades voor de feestdagen.

Een winterse soep

Soep is een prima voorgerecht voor het kerstdiner. Niet alleen omdat bijna iedereen soep lekker vindt, maar ook zeker omdat soep eenvoudig te bereiden is. Erwtensoep is wat lastiger om te maken, maar soepen als pompoensoep, courgettesoep en kippensoep heeft u in een mum van tijd gemaakt. Ook handig: u kunt de soep al een dag voor het kerstdiner smaken, zodat u op de dag zelf niet zo veel hoeft te stressen in de keuken.

Een stoofpotje

Een stoofpotje is een echt winters gerecht met een feestelijke touch. Nu denkt u misschien dat het maken van een winters stoofpotje erg lastig is, maar dit is juist helemaal niet moeilijk. Het is een kwestie van het combineren van de juiste ingrediënten, die u op het juiste moment bij elkaar voegt en lang genoeg op het vuur laat staan. Na het bij elkaar voegen van de ingrediënten, hoeft u namelijk niets meer te doen om het gerecht klaar te maken. U laat het lekker stoven en kunt het direct opdienen.

Hulp nodig met het bereiden van uw kerstdiner? De Mobiele Kok kan u ook voorzien van feestelijke gerechten op de feestdagen. Meer weten over de catering van De Mobiele Kok? Neem dan contact met ons op.