Stamppot is een typisch Nederlands gerecht dat voornamelijk in de herfst en winter geserveerd wordt. Veel mensen denken bij het klaarmaken van stamppot meteen aan de standaard stamppotten die in Nederland in veel huishoudens worden geserveerd, maar er zijn ook alternatieve stamppot gerechten die je kunt maken als je van stamppot houdt. Welke drie gerechten dit zijn, lees je in dit artikel.

Snijbonen stamppot

Wie van snijbonen houdt en in de winter graag stamppot eet, moet de snijbonen stamppot eens proberen. Snijbonen stamppot heeft een uniek smaak, vult goed en is eenvoudig te bereiden. Zo ben je slechts een half uur bezig met het snijden van de bonen, het koken van de bonen en het vermengen van de stukjes snijboon met de stamppot en kun je na een half uur koken heerlijk genieten van dit unieke gerecht.

Spinazie stamppot

Spinazie is niet alleen erg gezond, maar ook erg lekker. Wat veel mensen niet weten, is dat deze gezonde groente ook eenvoudig in een stamppot verwerkt kan worden. In plaats van bijvoorbeeld boerenkool met de gestampte aardappelen te mengen, kun je er namelijk ook gebakken spinazie in doen. Serveer met gekookt ei en je hebt een heerlijk gerecht dat goed vult en erg gezond is. Het klaarmaken van een spinazie stamppot duurt ongeveer een half uur.

Rucola stamppot

Houd je van de unieke smaak van rucola sla, dan is een rucola stamppot iets voor jou. Een rucola stamppot heeft een unieke smaak door de combinatie van zachte aardappelen en ietwat bittere rucola sla en is eenvoudig te bereiden. Meng de rucola simpelweg met de gestampte aardappelen en je kunt jouw gerecht al serveren. Eventueel kun je jouw rucola stamppot uitbreiden met een lekker stukje vlees, zoals slavink. Hierdoor vult de maaltijd nog beter, maar is deze ook nog completer.