Het is soms zo gemakkelijk om een maaltijd klaar te maken met een handig pakje met voedingsmiddelen of een kant-en-klaar zakje met kruiden, maar over het algemeen is het beter om te koken met verse ingrediënten. Waarom dit zo belangrijk is, leest u in dit artikel. Zo worden op deze pagina de drie belangrijkste voordelen van het koken met verse ingrediënten beschreven, zodat u meer inzicht krijgt in het belang van vers koken.

U krijgt échte smaken op uw bord

Pakjes en zakjes zijn erg handig, maar hier zitten eigenlijk geen échte voedingsmiddelen in. Kookt u met verse ingrediënten, dan gebruikt u échte voedingsmiddelen om uw maaltijden klaar te maken. Het resultaat? U heeft geen ‘gemaakte’ smaken op uw bord, maar maakt een bordje klaar met échte smaken.

Koken met verse ingrediënten is vaak goedkoper

De pakjes en zakjes die u gebruikt in de keuken, zijn doorgaans vrij prijzig. Daar komt nog bij dat u er met een pakje of zakje alleen niet bent, maar vaak ook nog extra voedingsmiddelen moet kopen om een specifieke maaltijd te bereiden. U zou het misschien niet verwachten, maar het klaarmaken van maaltijden met verse ingrediënten is vaak goedkoper dan het klaarmaken van maaltijden met zakjes en pakjes.

U eet gezonder

Tot slot eet u gezonder als u verse ingrediënten gebruikt in de keuken. Niet alleen omdat gesneden groenten minder gezonde voedingsstoffen bevatten dan ongesneden groenten, maar ook omdat er in de pakjes en zakjes vaak veel ongezonde stoffen zitten. Denk hierbij aan conserveringsmiddelen, smaakversterkers, zout, extra suikers en ga zo maar door.

Met oog op de vele voordelen van het koken met verse ingrediënten, kookt De Mobiele Kok altijd met verse voedingsmiddelen en verse kruiden. Wilt u zelf een keer ervaren wat dit met de smaak van gerechten doet? Bestel dan een verse maaltijd van De Mobiele Kok op uw barbecue, verjaardagsfeest, bruiloft, jubileumfeest of bedrijfsfeest. U kunt bij ons terecht voor verse lunches, maar ook voor complete diners.