Zout is een echte smaakmaker, maar het is niet zo gezond om veel zout te gebruiken in uw gerechten. Wilt u gezonder koken door wat minder zout in uw maaltijden te gebruiken? Lees dan in dit artikel hoe u de lekkerste gerechten kunt maken zonder al te veel zout te gebruiken.

Tip 1: haal zo min mogelijk uit een potje, zakjes en pakjes
Producten die in potjes, zakjes en pakjes zitten, bevatten vaak grote hoeveelheden zout. Door minder met potjes, zakjes en pakjes te koken en meer zelf te doen in de keuken, krijgt u vanzelf minder zout binnen. Ook wordt aangeraden om zo min mogelijk kant-en-klaar maaltijden te eten, want ook deze maaltijden bevatten grote hoeveelheden zout om de houdbaarheid zo lang mogelijk te rekken.

Tip 2: bedenk dat niet alle gerechten zout nodig hebben
Veel mensen zijn het zo gewend om te koken met het zoutpotje in de hand, dat ze overal zout bij doen. Bij sommige gerechten moet u inderdaad een beetje zout gebruiken, maar dit is helemaal niet altijd nodig. Door voor uzelf vast te stellen dat u niet altijd zout nodig heeft in de keuken en dit goed in het achterhoofd te houden bij het koken, kookt u vanzelf met een kleinere hoeveelheid zout.

Tip 3: gebruik andere smaakmakers
Veel mensen vinden gerechten zonder zout veel te flauw. Dit probleem kunt u oplossen door andere smaakmakers te gebruiken in de keuken. Zout zorgt voor meer smaak, maar ook andere kruiden kunnen echte smaakmakers zijn. Geef uw kruidenkastje een boost door veel nieuwe kruiden te koken en leer gerechten te maken met deze smaakmakers. U zult merken dat u het zout steeds vaker kunt laten staan, zonder dat uw gerechten hun smaak verliezen.

De Mobiele Kok: altijd gezonde maaltijden met weinig zout

De Mobiele Kok vindt het erg belangrijk om gezond te koken. Daarom gebruiken wij nooit veel zout in onze gerechten, maar geven wij onze maaltijden veel smaak door gebruik te maken van een kleine hoeveelheid zout in combinatie met diverse andere kruiden. Maakt u gebruik van onze partycatering of laat u de catering van uw bedrijf door De Mobiele Kok regelen, dan weet u zeker dat u gezonde gerechten voorgeschoteld krijgt.