Een borrel is pas compleet als er lekkere hapjes geserveerd worden. Denk hierbij aan kaasjes, borrelnootjes, bitterballen en ga zo maar door. Dit zijn allemaal lekkere hapjes voor tijdens de borrel, maar helaas niet de meest gezonde borrelhapjes. Wilt u een borrel organiseren en vindt u het belangrijk om wat gezondere hapjes te serveren? Lees dan in dit artikel welke drie gezonde hapjes u kunt serveren bij de borrel.

Prikkertjes met ham en mozzarella

Het eerste gezonde hapje dat u op uw borrel kunt serveren, is een prikkertje met ham en mozzarella. Door hier basilicum en eventueel zongedroogde tomaat aan toe te voegen, krijgt uw borrelhapje veel smaak en ziet het hapje er bovendien kleurrijk en gezellig uit. Daar komt nog bij dat het hapje eenvoudig klaar te maken is, want u hoeft de ingrediënten enkel op een prikkertje te steken.

Hummus

Hummus is lekker én gezond. U kunt hummus serveren met stokbrood, maar u kunt er ook naanbrood bij serveren. Verder kunt u de hummus zelf maken, maar kunt u dit dipje ook bij de supermarkt of bij een speciaalzaak kopen. Bent u niet zo’n keukenprins of keukenprinses, dan koopt u het hapje gewoon kant-en-klaar.

Groentenchips

Bent u een groot liefhebber van verschillende soorten chips, maar wilt u eigenlijk niet de vette en ongezonde chips uit de supermarkt serveren op uw borrel? Dan kunt u ook zelf chips maken, bijvoorbeeld van pastinaak. Dit lijkt misschien lastig, maar in feite is het helemaal niet zo moeilijk om uw eigen groentechips te maken. Online zijn er diverse gemakkelijke recepten te vinden om zelf gezonde chips te maken voor uw borrel.

Hulp nodig? De Mobiele Kok helpt u graag

Heeft u hulp nodig met het maken van gezonde hapjes voor uw borrel? Dan kunt u het bereiden van de hapjes ook uitbesteden aan De Mobiele Kok. U geeft aan wat voor soort hapjes u lekker vindt en wij gaan aan de slag om deze gezonde borrelhapjes voor u klaar te maken. Tijdens de borrel kunnen we de hapjes zelfs voor u serveren, zodat u zelf lekker kunt blijven zitten. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij al uw vragen over onze cateringdiensten kunnen beantwoorden.