Als er gebarbecued wordt dan denkt u wellicht in eerste instantie aan vlees, misschien vis. Maar wist u dat u ook prima groente op de barbecue kunt bereiden? Niet alleen lekker voor overtuigde vegetariërs, maar ook als u wel vlees en vis eet een welkome afwisseling. Er zijn verschillende mogelijkheden om lekkere groentegerechten te maken voor op de barbecue, hier een recept voor heerlijke groentespiesen met falafel. Een recept dat snel klaar is en dat u kunt bereiden terwijl de barbecue al aan het voorverwarmen is. Zo kunt u de spiesen direct grillen als u ze gemaakt heeft. Verser dan dat kan bijna niet.

Dit heeft u nodig

Voor het maken van vier spiesen heeft u het volgende nodig:
– 1 gele paprika.
– 1 bakje cherrytomaten (250 gram).
– 2 rode uien.
– 195 gram spicy falafel.
– 5 eetlepels olijfolie.
– 1 teentje knoflook.
– 8 gram tijm.

Zo maakt u de spiesen

Snij de paprika in stukjes van circa 2 cm en de rode ui in partjes. Rijg vervolgens een spies met om en om paprika, tomaat, falafel en ui. Maak een kruidenolie van de olijfolie, tijm en knoflook door deze te pureren met een keukenmachine of staafmixer. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie en rooster ze vervolgens gedurende ongeveer 6 minuten op de barbecue. Strijk vlak voor het serveren de rest van de olie over de spiesen. Heerlijk met een sausje en wat stokbrood.

Variatietips

Natuurlijk kunt u deze heerlijke spiesen ook maken met vlees of vis. Vervang de falafel dan bij voorbeeld door reuzengarnalen (te koop in het diepvries schap van de supermarkt) of stukjes zalm. Ook kunt u in plaats van falafel kleine gehaktballetjes aan de spiesen rijgen, bij voorbeeld Hollands of Italiaans gekruid, Deze kunt u zelf maken of kant en klaar in de winkel kopen.