Party time! Of je nu een verjaardag viert of een housewarming party geeft, het organiseren van een feestje thuis vergt wat voorbereiding. Maar geen paniek, want wij helpen je graag op weg! Met deze 10 tips wordt jouw thuisfeestje gegarandeerd een succes.

 1. Een thema
  Als je kiest voor een themafeestje, dan is de keuze van je thema de eerste beslissing die je moet nemen. Alles wat je verder voorbereidt kan dan worden afgestemd op jouw thema. Het wordt de basis voor de keuze van je decoratie, uitnodigingen, hapjes en ga zo maar door. En het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat het thema past bij jouw persoonlijkheid en de gasten die je uitnodigt.
 2. Maak een gastenlijst
  Maak een lijst van de mensen die je graag wilt uitnodigen en vraag hen om zich aan te melden. Zo weet je hoeveel mensen je kunt verwachten en voorkom je dat je niet genoeg eten en drinken hebt. En hey, misschien kan je meteen vragen of ze zich willen kleden in het thema van je feestje!
 3. Budget
  Maak van tevoren een budgetplan en houd je daaraan. Zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft aan zaken die je eigenlijk niet nodig hebt.
 4. Aankleding
  Versier je huis Maak je huis gezellig en feestelijk met ballonnen, slingers, lichtslingers en andere decoratie. Denk ook aan een mooie tafeldecoratie en kleedjes voor op de tafel.
 5. Geen feest zonder muziek!
  Maak een playlist met muziek die past bij het thema van je feestje en zorg voor een goede geluidsinstallatie.
 6. Bereid hapjes voor
  Maak van tevoren een lijst met hapjes die je wilt serveren en maak ze klaar op de dag van het feestje. Denk aan lekkere tapas, fingerfood of een buffet. Vergeet ook niet om rekening te houden met dieetwensen en allergieën van je gasten. In zomer is een barbecue natuurlijk altijd een goed idee. Tip: bestel een compleet barbecue pakket op maat. Zo maak je van jouw feest in Amsterdam of Utrecht een gegarandeerd succes!
 7. Zorg voor drankjes
  Zorg voor een ruime keuze aan drankjes en vergeet ook niet om voldoende water te serveren. Je kunt ervoor kiezen om een cocktailbar te maken of om je gasten zelf hun drankjes te laten mixen.
 8. Plan spelletjes en activiteiten
  Zorg voor leuke spelletjes en activiteiten die passen bij het thema van je feestje. Denk bijvoorbeeld aan een karaoke-avond, een quiz of een spelletjesavond.
 9. Maak een fotowand
  Maak een fotowand waar je gasten leuke foto’s kunnen maken. Zo heb je meteen een leuke herinnering aan het feestje.
 10. Geniet!
  Last but not least, geniet van je feestje en maak er een onvergetelijke avond van. Vergeet niet om zelf ook te genieten en laat de organisatie los op de dag zelf. Het is tenslotte jouw feestje!