Een boterham met kaas, een boterham met worst, een boterham met pindakaas of een boterham met hagelslag: de meeste mensen nemen altijd hetzelfde bij de lunch. Bent u het ook gewend om tussen de middag een boterham te smeren, maar wilt u wel eens wat anders eten? Lees dan in dit artikel welke drie lunchgerechten u ook een keer kunt proberen.

Lunchgerecht 1: een gezonde salade met kip

Heeft u altijd flinke honger tussen de middag? Dan kunt u een gezonde salade met kip eten bij de lunch. Veel mensen denken dat een salade niet goed vult, maar u heeft helemaal zelf in de hand wat u allemaal in uw salade doet. Zo kunt u uw salade met kip vullen met alleen wat sla, komkommer, tomaat en kipstukjes, maar kunt u hier ook een beetje pasta, quinoa of couscous bij doen.

Lunchgerecht 2: verse ‘home made’ soep

Vindt u het leuk om in de keuken te staan en bent u een groot liefhebber van verschillende soorten soepen? Dan kunt u ook een verse ‘home made’ soep eten tijdens de lunch. Wat minder handig om mee te nemen naar uw werk, maar wel erg geschikt voor de lunches in het weekend of op uw vrije dag. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere tomatensoep, een traditionele groentesoep of een erwtensoep in de winter. Een keer wat anders? Maak dan een courgettesoep, een pompoensoep of een linzensoep.

Lunchgerecht 3: een goed belegde bagel

Tot slot kunt u uw standaard boterham ook eens vervangen met een bagel, ofwel een rond broodje met een gat in het midden. U kunt de bagel beleggen zoals u wilt en dit betekent dat u eindeloos kunt variëren met dit lunchgerecht. Maak bijvoorbeeld een standaard bagel met kaas, komkommer en tomaat of probeer een bagel met verse zalm, kruidenkaas en rucola. Niet alleen erg lekker, maar ook gezond.

Wilt u het hele kantoor een keer trakteren op een alternatieve lunch? Organiseer dan een gezellige lunch samen en laat de catering op locatie door De Mobiele Kok organiseren. U kiest wat u wil eten en wij zorgen ervoor dat u uw favoriete lunchgerechten kunt serveren.