Of u nu een uitgebreid vijfgangendiner gaat serveren aan de hele familie of een klein diner organiseert voor het gezin: kerst brengt naast gezelligheid, ook altijd stress met zich mee. Weet u van uzelf dat u snel gestrest raakt tijdens de kerstdagen en wilt u voorkomen dat u dit jaar weer gejaagd door het huis moet rennen? Lees dan in dit artikel hoe u kunt voorkomen dat u kerststress krijgt, voor gezellige kerstdagen zonder opgejaagd gevoel.

Trek u niets aan van de bombarie van kerst en serveer een eenvoudig diner

Weet u van uzelf dat de kerstdagen altijd voor stress zorgen, dan kunt u veel problemen voorkomen door een eenvoudiger diner te serveren. Een diner met eenvoudige gerechten kan net zo lekker zijn als een kerstdiner met complexe recepten en brengt veel minder stress en zorgen met zich mee. Trek u niets aan van de bombarie van kerst en vier de kerstdagen zoals de feestdagen bedoeld zijn: als gezellige dagen om met de familie of met vrienden door te brengen.

Ga op het juiste moment naar de supermarkt

Veel mensen raken al gestrest als ze denken aan de drukte in de supermarkten voor de kerstdagen. Wilt u deze drukte vermijden, zodat u niet gestrest kunt raken door lege schappen, volle karretjes die tegen elkaar aan botsen in de drukke gangen en lange rijen bij de kassa? Ga dan op het juiste moment naar de supermarkt. Het is iets rustiger als de supermarkt net geopend is of als de supermarkt bijna gaat sluiten. Wij raden u aan om direct na het openen van de supermarkt boodschappen te gaan doen, aangezien de schappen net voor sluitingstijd veel leger zijn. Gaat u net voor sluitingstijd boodschappen doen, dan loopt u het risico dat het belangrijkste ingrediënt van het kerstdiner uitverkocht is.

Geniet!

De kerstdagen draaien om gezelligheid. Natuurlijk wilt u een geweldig diner serveren, maar uiteindelijk is het belangrijk dat ook u geniet van de feestdagen. Merkt u dat u gestrest raakt? Neem dan even afstand van het koken en bedenk voor uzelf dat kerst niet draait om stress, maar om gezelligheid met de mensen waar u van houdt. Door deze gedachte zal u snel kalmeren en kunt u meer genieten van de kerst.

Fijne kerstdagen!