De herfst is officieel begonnen en dit betekent dat we langzaam afscheid nemen van de zomergerechten en wat meer winterse gerechten klaar gaan maken. Komt u in het donker en in de kou thuis na een lange dag werken, dan is niets zo lekker als een heerlijke, warme en goedgevulde herfstachtige soep. In dit artikel geven we u drie tips voor heerlijke soepen die u in de herfst klaar kunt maken, zodat u lekker warm kunt worden in een herfstachtige sfeer.

Herfstige paddenstoelensoep

Champignons zijn lekker in de zomer, maar worden vooral veel gegeten in het najaar. Bent u een groot liefhebber van verschillende soorten paddenstoelen en wilt u een herfstachtige soep klaarmaken? Maak dan een romige soep van verschillende soorten paddenstoelen, zoals champignons, oesterzwammen en cantharellen. Door extra room aan de soep toe te voegen, vult de soep extra goed.

Pastinaaksoep met zoete aardappel

Pastinaak is een zogeheten vergeten groente, ofwel een groentesoort die veel mensen helemaal niet kennen en niet veel (meer) gebruikt wordt in de Nederlandse keuken. De laatste jaren heeft de pastinaak een echte comeback gehad in de Nederlandse keuken en nu vindt u deze groentesoort weer gewoon in de schappen van alle grote supermarkten. Pastinaaksoep is ideaal voor in de herfst, aangezien de soep goed vult en een echt winters smaakje heeft. Door de soep te verrijken met zoete aardappel, krijgt de maaltijd net wat meer diepgang.

Pompoensoep

Niet alleen op Halloween, maar ook buiten deze feestdag is pompoensoep een echte aanrader. Pompoensoep smaakt zoet, zacht en lekker winters. Lekker te combineren met een winterse stamppot, maar ook prima op zichzelf te eten als maaltijdsoep. Hoe meer u de soep verrijkt met aanvullende ingrediënten, hoe steviger de soep is en hoe beter u deze soep als maaltijdsoep kunt eten.

Heeft u zin in herfstachtige soep, maar heeft u geen tijd of zin om deze soep zelf klaar te maken? Dan kan De Mobiele Kok een handje helpen. Ideaal als u voor een grote groep moet koken, maar ook als u een feestje geeft en graag een lekkere herfstachtige soep wil serveren.