In de zomer worden de barbecues en grills weer massaal uit de schuur gehaald om een gezellige barbecue met vrienden, familie en/of collega’s te organiseren. Heeft u ook een zomerse barbecue op de planning staan en zoekt u nog recepten voor de lekkerste BBQ gerechten? Neem dan onderstaand recept door, want dit recept behoort tot de lekkerste BBQ gerechten van dit moment.

Recept: sappige kipspiezen met ananas

Kipspiezen zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook erg toegankelijk. Veel mensen vinden kip lekker en door ananas aan de spiezen toe te voegen, krijgt het gerecht een nog betere smaak. Gebruik onderstaand recept om de kipspiezen met ananas zelf te maken en maak uw barbecue tot een groot succes.

Ingrediënten:

200 gram kip.
125 gram ontbijtspek.
150 gram verse ananas, in stukjes.
1 groene paprika.

Bereiding:

Kweek vier satéprikkers in water en snijd de kip in stukken van 3×3 centimeter.
Neem een stukje ontbijtspek en wikkel de stukjes kip hierin.
Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd de paprika in stukken die even groot zijn als de stukken kip.
Prik een stuk kip met spek aan de prikker en doe hier vervolgens een stuk ananas en een stuk paprika bovenop. Dit doet u tot de prikker vol is.
Verhit de barbecue en bak de spiesjes in vijf tot tien minuten gaar. Controleer goed of de kip al gaar is door de kip door te snijden en serveer de kip met een lekker sausje.

Geen tijd om zelf te kokerellen? Schakel de Mobiele Kok in
Heeft u geen tijd om zelf in de keuken te staan voor uw zomerse barbecue? Organiseer dan een bbq op locatie of bbq aan huis met behulp van de Mobiele Kok. De Mobiele Kok kan niet alleen de lekkerste bbq gerechten klaarmaken, maar kan u gehele barbecue uit handen nemen. Dit betekent niet alleen dat u niet meer hoeft te koken, maar ook dat u de afwas niet zelf hoeft te doen en zelfs helemaal niets op hoeft te ruimen na de barbecue.

Wilt u ook een zomerse barbecue organiseren, zonder dat u zelf uren bezig bent met de voorbereiding van uw etentje? Neem dan contact op met de Mobiele Kok en geef uw barbecue helemaal uit handen.