Vindt u het leuk om in de keuken te staan, maar vindt u het moeilijk om het aanrecht netjes te houden als u aan het koken bent? Dan bent u zeker niet de enige. Veel mensen vinden het leuk om lekkere maaltijden klaar te maken, maar vinden het moeilijk om de orde te bewaren tijdens het koken. Hoe u de chaos kunt verminderen tijdens het koken zodat het klaarmaken van lekkere maaltijden nog leuker wordt, leest u in de drie tips in dit artikel.

Tip 1: kies voor alles een vaste plek

Orde in de keuken begint met het vinden van een vaste plek voor alle kookbenodigdheden die u in uw bezit heeft. Niet alleen het servies en het bestek moeten een vaste plek hebben in uw keuken: ook andere spullen in de keuken moet u altijd op dezelfde plek bewaren. Zo vindt u niet alleen gemakkelijker de spullen die u nodig heeft tijdens het koken, maar kunt u uw keuken ook gemakkelijker opruimen. Heeft u niet voldoende ruimte voor al uw spullen? Kijk dan eens kritisch naar de kookbenodigdheden die u in uw bezit heeft en doe de spullen die u niet meer nodig heeft, niet meer gebruikt of die kapot zijn gewoon weg.

Tip 2: ruim op tijdens het koken

Maakt u een uitgebreid diner en ruimt u tussen het koken door helemaal niets op? Dan is de kans groot dat uw aanrecht na het klaarmaken van het diner helemaal vol staat met kookspullen, servies en etenswaren. Om te voorkomen dat u in een overvolle keuken moet koken en na het bereiden van de maaltijd lang moet opruimen, raden wij u aan om tijdens het koken al op te ruimen. Heeft u bijvoorbeeld een pan gebruikt en gaat u deze pan niet nog een keer gebruiken? Dan zet u de pan alvast in de vaatwasser of in de gootsteen.

Tip 3: begin in een lege keuken

Begint u met het klaarmaken van de maaltijd op een vol aanrecht, dan is het moeilijk om het aanrecht geordend en netjes te houden. Ruim voor het bereiden van de maaltijd het aanrecht helemaal op, zodat u alle ruimte heeft om te koken.

Heeft u geen zin om zelf een maaltijd te bereiden in uw overvolle keuken? Dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van de diensten van De Mobiele Kok. Niet alleen op feestjes, maar ook op uitgebreide diners met kleinere gezelschappen komen wij u graag helpen de lekkerste maaltijden te bereiden.