Zodra de dagen weer langer gaan worden en de temperatuur stijgt krijgen steeds meer mensen zin om er op uit te trekken. Een lange wandeling of fietstocht voor de boeg betekent dat u misschien onderweg wel een hapje wilt eten. Een goedgevulde picknickmand is dan een absolute must. Wat neemt u mee voor de perfecte lunch onderweg? We geven u graag wat tips voor een geslaagde lunch.

Zorg dat uw lunch niet bederft

Als het erg warm is kunt u beter geen dingen meenemen die snel bederven of verpak ze op een goede manier. Vleeswaren zijn hier erg gevoelig voor. U kunt voorkomen dat bacteriën de kans krijgen door broodjes belegd met vleeswaren of kant-en-klare salades goed in te pakken in aluminiumfolie. Dit houdt ze ook langer vers. Wilt u iets te drinken meenemen, leg dan bij voorbeeld kleine pakjes vruchtensap de avond tevoren in de vriezer. Neem het sap bevroren mee op stap. Tegen de tijd dat u ergens neerstrijkt voor de lunch is het sap ontdooid en heerlijk koel. Ook sommige fruitsoorten kunt u invriezen zodat ze op het moment dat u stopt voor de lunch heerlijk koel zijn.

Picknick box met koelelementen

Er zijn handige koelboxen te koop waar koelelementen bij geleverd worden. Deze kunt u de avond tevoren invriezen en de volgende dag in de picknick box leggen. Zo blijven de gerechten die u mee wilt nemen voor de lunch onderweg langer koel en smakelijk. Vaak hebben dergelijke picknicktassen of –boxen ook een apart compartiment voor drankjes zodat u deze apart kunt houden. Dit voorkomt dat zachte broodjes worden geplet door bij voorbeeld flesjes of pakjes drinken. Ook fruit is erg kwetsbaar, het is handig als u dit in een apart vak kunt opbergen zodat het heel blijft tot de lunch.