Dit heeft u nodig voor deze heerlijke pastasalade voor vier personen:

– 300 gram pasta, bij voorbeeld pipe rigata.
– 1 schoongeboende citroen.
– 1 rode peper.
– 2 courgettes.
– 1 zakje selderij (ca. 20 gram nodig).
– 4 perziken, vers of uit blik.
– 1 ons parmaham.
– 250 gram (buffel) mozzarella.
– Ca. 80 gram bladsla of babyspinazie.
– Olijfolie.
– Peper en zout.

Zo maakt u de pastasalade

Kook eerst de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel deze onder koud stromend water tor de pasta is afgekoeld. Snijd de selderij fijn. Snijd de peper door in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit. Dit zijn de ingrediënten voor de dressing voor de pastasalade.

Snijd vervolgens de courgette in plakken. Halveer de perziken en verwijder de pit. Bestrijk de courgette met olijfolie en doe dit eveneens met de snijkanten van de halve perziken. U kunt als u dat wilt de perziken ook in plakken snijden, dit hangt ook af van de grootte van de perziken. Verhit een grillpan zonder olie. Grill de courgette gedurende 4 minuten, halverwege de baktijd de parten keren. Grill de laatste twee minuten de perziken mee, leg ze met de geoliede kant in de pan.

Maak een dressing van de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, de rode peper en een paar lepels olijfolie. Breng de dressing eventueel op smaak met wat peper en zout.

Het opmaken van de salade

Schep de dressing en de sla door de afgekoelde pasta. Scheur of snijd de parmaham en mozzarella in stukken en voeg deze toe aan de pasta. Voeg tot slot de gegrilde courgette en perzik aan de salade toe en bestrooi deze met een beetje peper. U kunt deze salade als maaltijdsalade serveren maar bij voorbeeld ook als frisse salade bij de barbecue.