Een salade is heerlijk, maar voor veel mensen is een eenvoudige salade niet voldoende om hier echt een vol gevoel aan over te houden. Sommige salades vullen inderdaad niet zo goed, maar er zijn ook recepten van goedgevulde salades die u kunt klaarmaken om de hele avond lekker vol te zitten. Op deze pagina geven we u een eenvoudig recept voor een goedgevulde salade met pompoen, die gemakkelijk en snel klaar te maken is en zeker voor een vol gevoel zorgt.

Ingrediënten voor vier personen

Om de goedgevulde salade met pompoen klaar te maken voor vier personen, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
– 1 flespompoen.
– 100 gram gemengde zaden en pitten.
– 100 gram hazelnoten.
– 6 eetlepels extra vergine olijfolie.
– 2 eetlepels balsamicoazijn.
– 100 gram rucola.
– 100 gram feta.
– Zout en peper.

Ook heeft u een grote kom nodig om de salade klaar te maken. In een grote kom is het gemakkelijker om de ingrediënten van deze goedgevulde salade met elkaar te mengen.

Bereidingswijze

De meeste salades zijn snel en eenvoudig klaar te maken en dit is bij deze goedgevulde salade met pompoen ook zeker het geval. Om deze salade klaar te maken, hoeft u enkel onderstaande vijf stappen te volgen.

Stap 1: schil de pompoen en snijd in grove stukken. Door de pompoen eerst zachtjes en kort te koken, is de schil gemakkelijker te verwijderen en is de pompoen wat zachter. Hierdoor wordt het snijden van de pompoen gemakkelijker.

Stap 2: neem een koekenpan of gril en rooster de grove stukken flespompoen.

Stap 3: rooster de gemengde zaden en noten ongeveer 3 minuten in een droge pan. Door regelmatig door te roeren of te schudden, voorkomt u dat de zaden en noten verbranden.

Stap 4: maak een dressing van de olie en azijn. Voeg zout en peper toe om de dressing wat meer smaak te geven.

Stap 5: leg de rucola in de kom, gevolgd door de stukken geroosterde flespompoen. Neem vervolgens de feta, die u in kleine stukjes snijdt of verkruimelt en op de pompoen strooit. Maak de salade af met de zaden en noten en druppel de dressing er in kleine hoeveelheid overheen. Zet de rest van de dressing op de tafel, zodat de dressing naar smaak toegevoegd kan worden.