Veel mensen grijpen Pasen aan om gezellig met familie en/of vrienden te gaan eten. Heeft u ook een diner gepland tijdens Pasen, maar weet u nog niet zo goed wat u klaar wil maken? Dan is dit recept wellicht interessant voor u. Met het recept op deze pagina maakt u een goedgevulde zalmquiche met garnalen, die uitermate geschikt is om te serveren tijdens Pasen.

Ingrediënten voor acht personen

Om de goedgevulde zalmquiche voor maar liefst acht personen te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
– 300 gram verse zalmfilet.
– 300 gram rauwe en gepelde garnalen, eventueel uit de diepvries.
– 6 bosuitjes.
– 270 gram bladerdeeg.
– 125 gram crème fraîche.
– 3 eieren.
– 100 gram geitenkaas (blanc, 50+).
– 1 eetlepel grove mosterd.
– 15 gram verse dille.

Verder heeft u ook een quichevorm met losse bodem nodig. Idealiter is dit een quichevorm met een diameter van 28 centimeter.

Let op: bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op kleinere porties, bijvoorbeeld bij een buffet of diner met meerdere gangen. Is de quiche het enige recept dat u gaat serveren, dan kunt u de hoeveelheden van bovenstaande ingrediënten het beste verdubbelen. In dit geval weet u zeker dat u voldoende quiche maakt voor het gehele gezelschap.

De bereidingswijze van de zalmquiche

Een groot voordeel van dit recept, is dat u het recept eenvoudig en snel kunt bereiden. Door de volgende stappen te volgen, heeft u de zalmquiche in een mum van tijd klaar.

Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven aan het opwarmen is, snijd u de zalm in blokjes van ongeveer 1 centimeter. De bosui snijdt u in ringetjes en 2/3 van de dille snijdt u fijn.

Stap 2: meng de bosui en dille met de blokjes zalm en de ontdooide garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: neem de quichevorm en bekleed deze met bladerdeeg. Is de quichevorm helemaal bekleed, dan verdeelt u de visvulling over het bladerdeeg.

Stap 4: klop de eieren los en meng de eieren met de crème fraîche en de mosterd. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de vulling en kruimel nu de geitenkaas erover.

Stap 5: bak de quiche 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als deze goudbruin is. Wordt de quiche iets te donker tijdens het bakken in de oven, dan doet u er aluminiumfolie overheen.

Stap 6: garneer de quiche met de overgebleven dille en u kunt uw heerlijke gerecht serveren tijdens het paasdiner.