De maand december is weer aangebroken en dit betekent dat we echte winterrecepten klaar kunnen maken. Bent u een groot liefhebber van stoofvlees? Gebruik dan het recept in dit artikel om een heerlijk stoofpotje van rundvlees met rode wijn klaar te maken. Het duurt even om te koken, maar u heeft er geen omkijken naar en het eindresultaat is echt om te smullen!

Ingrediënten

Om een stoofpotje voor vier personen te maken met dit recept, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
– 2 uien.
– 2 laurierblaadjes.
– 5 jeneverbessen.
– 1 kilo runderriblap.
– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn.
– 750 milliliter volle rode wijn.
– 400 gram winterpeen.
– 25 gram boter.
– 4 stengels bleekselderij.
– 2 eetlepels olijfolie.

Wilt u een complete maaltijd maken van uw stoofpotje, dan maakt u er ook aardappelpuree bij. Voor de aardappelpuree heeft u iets kruimige aardappelen en halfvolle melk nodig.

Bereidingswijze

Het maken van een stoofpotje is niet lastig, maar het kost wel wat tijd. Om uw eigen stoofpotje van heerlijk rundvlees te maken, volgt u de volgende stappen.

Stap 1: snipper de ui en doe de ui, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de rozemarijn in een grote kom. Leg nu het vlees erop en schenk alle wijn erover. Laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren. Marineert u het vlees nog langer, dan trekken de smaken er nog meer in.

Stap 2: snijd de peen en de bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak de winterpeen en bleekselderij 5 minuten.

Stap 3: voeg het vlees met de marinade toe en breng aan de kook. Laat nu minimaal 3 uur op een laag vuurtje sudderen. U kunt hier het beste een vlamverdeler voor gebruiken.

Stap 4: neem het vlees uit de pan en leg het op een snijplank. Dek het nu af met aluminiumfolie en verwijder de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de rozemarijn uit de pan. Gebruik een staafmixer om de groenten en de marinade te pureren tot een lekkere saus.

Stap 5: snijd het vlees in plakken en schenk de saus over het vlees heen. U kunt uw heerlijke stoofpotje nu opdienen.

Hulp nodig? De Mobiele Kok helpt u graag

Vindt u stoofpotjes heerlijk, maar weet u niet zo goed hoe u dit zelf moet bereiden? Neem dan contact op met De Mobiele Kok en schakel een professionele kok in om uw heerlijke stoofpotje klaar te maken. Koken voor een grotere groep? Dat is ook mogelijk bij De Mobiele Kok, zelfs voor de feestdagen.