Wanneer u op een warme zomerdag niet weet wat u nu eens voor de lunch of het diner zult serveren omdat het eigenlijk overal te warm voor is, denk dan eens aan een gezonde maaltijdsalade. Een snelle maaltijd, lekker fris en snel gemaakt. U heeft er niet eens zoveel ingrediënten voor nodig en het is ook een goede manier om restjes vlees of vis op te maken. Dan slaat u ook nog eens twee vliegen in één klap.

Gemengde salade als basis

U kunt natuurlijk zelf sla kopen en snijden, maar tegenwoordig zijn er handige zakjes te koop met gemengde salade op basis van ijsbergsla of rucola. Zo’n zakje sla is al een prima basis voor uw zomerse salade. Vervolgens kunt u er vlees of vis aan toevoegen. Zalm of tonijn zijn geschikt om een salade met vis te maken. Wilt u liever een salade met vlees dan kiest u bij voorbeeld voor kip of kalkoen. Vervolgens maakt u de salade af met groenten, een blikje gemengde groenten die u even laat uitlekken is snel en gemakkelijk om aan een salade toe te voegen.

Maak uw salade gezond met fruit of olijven

U kunt uw salade extra gezond maken door er vers fruit aan toe te voegen. U kunt bij voorbeeld kiezen voor ananas, meloen of appel. Appel partjes kunt u prima in de schil laten en zo door de salade mengen. Olijven kunt u prima combineren met een salade met vis. Wilt u een vegetarische salade maken dan kunt u vlees of vis vervangen door blokjes geitenkaas, ook deze combineren prima met olijven en bij voorbeeld plakjes komkommer. U kunt zelf een dressing maken of maak gebruik van een kant en klare dressing. Strooi tot slot nog wat croutons over de salade en eet smakelijk.
Tip: Een maaltijdsalade is ook een prima idee voor een zomerse picknick.