Ingrediënten voor 4 personen

Om dit gerecht voor vier personen te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
– 1750 gram witte asperges.
– 8 hardgekookte eieren.
– 300 gram ham.
– 200 gram boter.
– Nootmuskaat, zout en peper.

Verder kunt u het gerecht eventueel met krieltjes serveren. Om dit bijgerecht bij de asperges te serveren, heeft u minimaal 500 gram krieltjes nodig.

Bereidingswijze

Veel mensen denken dat het lastig is om asperges te bereiden, maar in feite is dit helemaal niet zo moeilijk. Volgt u onderstaande stappen, dan kan er eigenlijk niets mis gaan bij het bereiden van de asperges. Voor u het weet, heeft u een bord heerlijke, traditionele asperges met ham, ei en botersaus bereid.

Stap 1: snijd de onderkantjes van de asperges af en schil de asperges goed. Het is belangrijk om de asperges erg nauwkeurig te schillen, want alle harde schillen moeten van de asperges af zijn. Na het schillen van de asperges, bewaart u ze in een vochtige theedoek.

Stap 2: gebruik het ‘afval’ van de asperges om bouillon te trekken. Na het trekken van de bouillon, gebruikt u een zeef om de overblijfselen van de asperges uit het water te halen. Nu kunt u het ‘afval’ wel weggooien.

Stap 3: breng het aspergevocht aan de kook en voeg hier een beetje zout aan toe. Kook de geschilde asperges beetgaar. U kunt met een vork controleren of de asperges inderdaad gaar zijn.

Stap 4: hak de eieren in kleine stukjes en breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 5: snijd de ham fijn en smelt ondertussen de boter in de pan.

Stap 6: zijn de asperges gaar, dan laat u ze goed uitlekken in een vergiet. Na het uitgieten, legt u de asperges in een schaal. Nu verdeelt u het ei en de ham over de asperges. De gesmolten boter serveert u los, bijvoorbeeld in een kommetje met sauslepel.

Smakelijk eten!