De dagen worden langzaam iets langer, de zon laat zich vaker zien en het wordt steeds warmer buiten: de lente komt er weer aan. Heeft u zin om een echte voorjaarsmaaltijd klaar te maken en wilt u gezond eten? Dan is dit eenvoudige recept voor een lekkere en goedgevulde voorjaarssalade met makreel zeker de moeite waard.

Ingrediënten voor vier personen

Om de voorjaarssalade voor vier personen klaar te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
– 700 gram krieltjes.
– 1 sinaasappel.
– 400 gram gerookte makreelfilet.
– 2 eetlepels mayonaise.
– 2 eetlepels crème fraîche.
– 3 stengels verse bleekselderij.
– Peper en zout.

Verder heeft u een grote kom nodig om de ingrediënten met elkaar te kunnen mengen en de salade eventueel in op te dienen. Heeft u enkel kleinere kommen, dan gebruikt u meerdere kommen om de salade te mengen en te serveren.

Bereidingswijze

Het bereiden van de voorjaarssalade met makreel is erg eenvoudig en bovendien zo gebeurd. Om deze goedgevulde en gezonde salade klaar te maken, hoeft u enkel onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: kook de krieltjes. Dit doet u volgens de aanwijzingen op de verpakking voor het beste resultaat.

Stap 2: maak de sinaasappel goed schoon en rasp de schil. De vrucht die u nu nog over houdt, perst u goed uit boven een kommetje.

Stap 3: meng de mayonaise met de crème fraîche. Doe hier eerst de sinaasappelrasp en vervolgens de sinaasappelsap bij. Voeg niet meteen alle rasp en al het sap toe, maar doe dit in delen en proef tussendoor of de dressing de juiste smaak heeft.

Stap 4: verwijder de blaadjes van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in reepjes van ongeveer 1 centimeter dik. Gooi de blaadjes nog niet weg, want deze legt u bij de laatste stap op de salade.

Stap 5: snijd de makreel in reepjes en roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappeldressing.

Stap 6: schep de krieltjes door de salade en garneer de salade met het selderijblad. Smakelijk eten!