BBQ inhuren Utrecht - De Mobiele Kok

 

Zodra de dagen weer gaan lengen en de temperatuur weer naar aangename waarden stijgt, krijgen veel mensen weer zin in een gezellige barbecue. En gezellig en lekker is het zeker, zeker als u deze handige tips in acht neemt.

Zorg er om te beginnen voor dat de barbecue voor gebruik goed schoongemaakt wordt. Als u verstandig bent doet u dit nadat de bbq is gebruikt, zodat u deze bij een volgende gelegenheid meteen kunt pakken en neer zetten.
Dit voorkomt een hoop ergernis. Zorg ook voor de juiste “brandstof” voor de barbecue. Met kolen bereikt u toch echt het beste resultaat.

Gebruik verse ingrediënten

Doe de boodschappen voor de barbecue niet te ver van tevoren. Of vries het vlees in, zo voorkomt u dat het bederft. Sommige vleessoorten kunt u niet lang bewaren, ook niet in de koelkast. Het beste is om het vlees de dag voor de barbecue te kopen of het vlees in te vriezen. Is het erg warm buiten?

Zet dan niet al het vlees direct buiten maar doe dit in porties. Zo voorkomt u dat het vlees te snel warm wordt en salmonella en andere bacteriën de kans krijgen te gedijen. Zorg er om diezelfde reden ook altijd voor dat het vlees goed doorbakken wordt. Wilt u salades bij de barbecue serveren? Dek ze dan af met folie om te voorkomen dat insecten er ook van kunnen genieten.

Zo bakt u het perfecte vlees

Zorg ervoor dat de kolen op de barbecue op de juiste temperatuur zijn. Dit is het geval als de kolen wat grijs kleuren. Houd het vuur in de gaten, leg tijdig nieuwe kolen op de bbq anders moet u deze opnieuw aansteken.

Gebruik bij het grillen van uw vlees bij voorkeur een tang en geen vork. Zo voorkomt u dat bij het keren van het vlees de sappen verloren gaan en dat komt de malsheid van het vlees niet ten goede. Om diezelfde reden is het aan te raden het vlees goed met olie te bestrijken bij het bakken.

De beste barbecue regelt u bij De Mobiele Kok

Wilt u optimaal genieten van een heerlijke barbecue zonder dat u alle rompslomp er omheen moet regelen? Regel het dan met De Mobiele Kok. Hier kunt u een barbecue bestellen voor ieder gezelschap.

U kunt zelf de gerechten kiezen, waarbij u een keuze maakt uit vlees- en visgerechten, salades en naar wens vegetarische producten. Uiteraard mogen de lekkerste barbecuesauzen niet ontbreken en ook wordt er ruim voldoende stokbrood met kruidenboter geserveerd. U kunt uw wensen kenbaar maken via het aanvraagformulier voor een offerte. Wilt u liever eerst wat meer informatie, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 0345 – 580 580.