Waar we in de zomermaanden voornamelijk koude en lichte maaltijden eten en achter de BBQ gaan staan om een maaltijd te bereiden, staan de herfst en de winter in het teken van goedgevulde maaltijden die altijd warm geserveerd worden. Ben je benieuwd welke gerechten je deze herfst kunt klaarmaken? Lees dan in dit artikel meer over de typische herfst gerechten die je in de donkere en koude maanden aan het eind van het jaar klaar kan maken.

Stamppotten

Stamppotten worden in de zomer nauwelijks gegeten, maar zijn in de koude en donkere herfstmaanden erg lekker. Maak een lekkere boerenkoolstamppot, kies voor de snijbonen stamppot of probeer eens wat anders door de stamppot met zoete aardappel en pastinaak klaar te maken. Serveer jouw stamppot met een lekker stukje vlees en de typische herfstmaaltijd is klaar.

Stoofschotels

Een ander gerecht dat voornamelijk klaargemaakt wordt aan het einde van het jaar, zijn de vele verschillende stoofschotels. Stoofschotels kunnen op diverse manieren gemaakt worden en kunnen een maaltijd als een stamppot helemaal compleet maken. Probeer eens een stoofschotel van rundvlees en bruin bier of ga aan de slag met een stoofschotel met kip. Maak je een grote stoofschotel, dan hoef je hier alleen nog maar wat aardappelen of wat brood bij te serveren om de maaltijd compleet te maken.

Quiche

Een quiche is een hartige taart die eenvoudig bereid kan worden en goed vult. Afhankelijk van wat jouw persoonlijke smaak is, kun je eenvoudig een quiche maken met jouw favoriete ingrediënten. Denk hierbij aan spinazie en wortels, maar ook aan geitenkaas en pompoen. Er zijn vele verschillende recepten voor quiches te vinden, dus je kunt altijd wel een recept vinden dat bij jou past. En heb je niet voldoende aan een quiche? Dan kun je hier een heerlijke soep bij maken, zoals een pompoensoep of een courgettesoep.