Niets is zo gezellig als het organiseren van een uitgebreid diner met een grote groep gezellige mensen. Natuurlijk kunt u naar een restaurant gaan om samen te eten, maar het is ook leuk om het etentje thuis te organiseren. Heeft u een groot gezelschap bij u thuis uitgenodigd om heerlijk samen te eten en bent u verantwoordelijk voor het bereiden van de maaltijd? Lees dan in dit artikel welke tips u kunt gebruiken om uw uitgebreide diner met groot gezelschap te laten slagen.

Tip 1: begin met het menu

Alles begint met het samenstellen van het menu. Hierbij bepaalt u niet alleen met hoeveel mensen u gaat eten, maar ook wat u gaat eten en in welke volgorde. Pas als u het menu heeft bepaald, kunt u een boodschappenlijstje samenstellen en een plan maken om het diner te gaan koken. Bent u een beginnende kok? Kook dan meerdere gangen, maar kies niet te lastige gerechten om te koken. Maak het uzelf in ieder geval niet te moeilijk, want dan is de kans groot dat uw gerechten gaan mislukken.

Tip 2: houd vooral niet met iedereen rekening

Als iemand van het uitgenodigde gezelschap een glutenallergie heeft, houdt u hier natuurlijk rekening mee. Eet er iemand geen vis en vlees, dan houdt u hier ook rekening mee bij het koken van het diner. Wat u niet hoeft te doen, is vijftien verschillende gerechten maken omdat de een van zalm houdt, de ander liever tournedos heeft en weer iemand anders het allerliefst varkenshaas eet. Houd rekening met allergieën en maak voor de vegetariër of veganist in het gezelschap een paar losse gerechten, maar maak zeker niet iedereens lievelingskostje.

Tip 3: serveer het diner in schalen

Door het diner in schalen te serveren, kan iedereen gewoon kiezen wat er gegeten wordt en hoeveel er van een bepaald gerecht gegeten wordt. Ook kan iedereen alle gerechten proeven en niet alleen de gerechten die voor hen opgeschept worden door de kok.

Hulp nodig met het koken van een uitgebreid diner voor uw grote gezelschap? Dan kunt u het klaarmaken van uw diner ook uit handen geven aan De Mobiele Kok. U eet gegarandeerd heerlijke gerechten, maar hoeft niet dagen bezig te zijn met de voorbereiding van het diner en de hele dag in de keuken te staan.