Over iets meer dan een maand is het kerst. U bent misschien nog helemaal niet bezig met de uitgebreide maaltijd die u op Eerste- en/of Tweede Kerstdag gaat bereiden voor uw gasten, maar voor u het weet is het alweer eind december en moet u aan de slag. Wij geven u daarom nu alvast drie belangrijke tips voor het maken van uw grote kerstdiner, zodat u goed voorbereid bent op het uitgebreide koken van de feestdagen.

Begin vroeg met de voorbereiding

Zeker als u van uzelf weet dat u flink kunt stressen bij het klaarmaken van uitgebreide maaltijden, is het verstandig om op tijd te beginnen met de voorbereiding van uw kerstdiner. Ruim voor het aanbreken van de kerst bepaalt u wat u wil gaan maken, welke recepten u hiervoor nodig heeft en welke ingrediënten u allemaal in huis moet halen. Deze ingrediënten haalt u niet enkele dagen voor kerst, maar haalt u het liefst minimaal een week van tevoren al in huis. Enkele dagen voor kerst is het namelijk ontzettend druk in de supermarkten, waardoor u minder prettig boodschappen kunt doen en veel producten al uitverkocht zijn.

Leg de lat niet te hoog

Een diner met complexe gerechten is geweldig om te serveren en lekker op te eten, maar niet als u dit eigenlijk helemaal niet kunt realiseren. Leg de lat niet te hoog bij het koken van het kerstdiner, want hier raakt u alleen maar gestrest van. Koken moet ook leuk blijven, zeker tijdens de feestdagen! Maakt u te complexe gerechten, dan staat u dagenlang vloekend in de keuken en geniet u helemaal niet van de gezellige feestdagen. Daar komt nog bij dat u meer risico loopt dat uw gerechten mislukken en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Vraag om hulp

U mag er natuurlijk voor kiezen om alleen te koken, maar u kunt ook hulp inroepen van uw partner, uw kinderen, uw broers en/of zussen en ga zo maar door. Zeker als u eigenlijk geen tijd heeft om uitgebreid te koken, niet zo goed bent in koken of het niet leuk vindt om uitgebreid te koken, kunt u zich beter kwetsbaar opstellen door hulp in te roepen. Samen koken is niet alleen fijner, maar ook hartstikke gezellig.

Heeft u professionele hulp nodig om een geslaagd kerstdiner te kunnen organiseren? Dan kunt u De Mobiele Kok ook inschakelen voor het bereiden van uw kerstdiner. Meer weten? Neem dan contact met ons op.