Vegetarisch barbecueën

 

Vegetarisch barbecueën?

De klok is verzet en dit betekent dat het langer licht blijft. Is het langer licht, dan kunt u langer van de frisse buitenlucht genieten. Omdat het langzaam maar zeker ook wat warmer wordt, is het eindelijk weer de tijd om heerlijk te barbecueën. Wilt u een barbecue organiseren, maar wilt u eigenlijk geen vlees of vis eten? Dan zijn er gelukkig genoeg vegetarische gerechten die u op de grill kunt klaarmaken. In dit artikel leest u welke drie gerechten u dit voorjaar bij het barbecueën kunt proberen.

Een spiesje van tofu

U kunt spiesjes maken van vlees of vis, maar u kunt tofu ook gebruiken om een spiesje voor op de barbecue samen te stellen. Combineer de tofu met verschillende soorten groente en u heeft een heerlijk vegetarisch spiesje dat ook nog eens harstikke goed vult. Houdt u niet zo van tofu? Dan kunt u ook een spiesje maken met verschillende soorten groente. Hoe meer groente u gebruikt om het spiesje te maken, des te beter het vegetarische spiesje vult en des te meer smaak het barbecuegerecht heeft.

Een groenteburger

De meeste mensen leggen hamburgers van vlees op de barbecue, maar u kunt ook vegetarische burgers grillen. Denk hierbij aan burgers met een specifieke groentesmaak, maar ook aan vegetarische burgers die niet van echte hamburgers te onderscheiden zijn. Serveer de burger met een broodje, een beetje sla en een sausje en u heeft een heerlijk vegetarisch barbecuegerecht.

Een gepofte aardappel

Tot slot kunt u de barbecue ook gebruiken om aardappels te poffen. Dit is lekker als bijgerecht, maar een gepofte aardappel kan ook het hoofdgerecht van een vegetariër zijn. Door wat kruiden op de aardappel te doen voor u de grill gebruikt om de aardappel te poffen, heeft het barbecuegerecht net wat meer smaak en diepgang.

Vegetarisch barbecueën met De Mobiele Kok

De Mobiele Kok kan u helpen een barbecue met vlees en/of visgerechten te organiseren, maar wij zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van vegetarische barbecues. Wilt u meer weten over de vegetarische gerechten die wij voor u op de barbecue kunnen grillen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bezorgen ook heerlijk, vers bereide broodjes en lunches!