Heerlijk, zo’n hamburger om uw tanden in te zetten! Loopt het water u ook al in de mond bij het zien van deze lekkernij? Helaas gaan er met elke hap van deze heerlijkheid ongemerkt heel wat calorieën naar binnen. Af en toe is dit niet erg, maar het is niet zo verstandig om iedere dag een lekkere hamburger te eten. Wilt u toch vaker kunnen genieten van een hamburger? Dan is het goed te weten dat er ook heel wat gezonde(re) varianten te maken zijn.

De oorsprong van de hamburger

De hamburger komt van origine uit de Verenigende Staten. Hier wordt deze schijf gegrild vlees, meestal gemaakt van rundergehakt, veelal geserveerd op een broodje. Deze broodjes worden naar hartenlust aangevuld met diverse ingrediënten, waaronder ui, bacon, kaas, augurk, een saus naar keuze en voor de ‘gezonde’ noot een schijfje tomaat.

Hoe maak ik mijn hamburger gezonder?

Door alle vette ingrediënten van de standaard hamburger om te wisselen voor gezondere ingrediënten, kunt u uw favoriete hamburger veel gezonder maken. Vervangt u het doorgaans vrij vette rundergehakt ook door een ander en gezonder ingrediënt, dan is de hamburger nog gezonder.

Er zijn diverse ingrediënten die u kunt gebruiken om een gezonde hamburger zonder rundergehakt te maken. Het gaat om de volgende voedingsmiddelen:
– Zwarte bonen, linzen en kikkererwten. Deze voedingsmiddelen hebben van zichzelf een plakkerige structuur en kunnen hierdoor prima tot een hamburger gekneed worden. Eventueel kunt u de zwarte bonen, linzen of kikkererwten met andere ingrediënten combineren, waaronder portobello en zoete aardappel.
– Verschillende soorten groenten. Groenten kunnen ook prima de basis vormen voor een gezonde hamburger. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan bloemkool.
– Wilt u liever geen vegetarische variant van de hamburger op tafel zetten? Dan is gehakt van kip of kalkoen een goede keuze om in uw gezonde hamburger te verwerken. Deze vleessoorten zijn magerder dan rundergehakt en geven uw burger een lekkere en volle smaak.

Een heerlijke hamburger van De Mobiele Kok

Heeft u na het lezen van dit artikel ontzettende trek gekregen? Dan kunt u zelf de keuken in duiken om een gezonde hamburger te maken, maar het kan ook prettig zijn om deze heerlijke hamburger door een echte kok klaar te laten maken. Bent u benieuwd welke hamburgers De Mobiele Kok voor u kan maken? Neem gerust contact met ons op, want wij vertellen u hier graag meer over.