Als de dagen korter worden, het buiten kouder wordt en je weer met je dikke jas, wanten en sjaal op de fiets moet, is er niets zo lekker als een goedgevulde stamppot. Ga je binnenkort een lekkere stamppot klaarmaken en ben je benieuwd hoe je jouw maaltijd nog completer en nog lekkerder kan maken? Lees dan in dit artikel welke drie dingen er niet mogen ontbreken bij een stamppot gerecht en maak jouw maaltijd nog lekkerder.

Stoofschotels
Het eerste gerecht dat zeker niet mag ontbreken bij een stamppot gerecht, is een lekkere stoofschotel. Houd je van rundvlees, dan kun je een stoofschotel met rundvlees en bruin bier maken. Vind je wild lekker, dan kun je een stoofschotel met wild en ontbijtkoek maken om jouw stamppot aan te vullen met een heerlijk winters gerecht. Niet lastig om te maken, maar wel een heerlijke toevoeging aan jouw stamppot.

Een assortiment van zuren
Naast stoofschotels, is het ook lekker om een klein assortiment van zuren bij jouw stamppot te serveren. Denk hierbij aan augurk, maar ook aan zure ui en zoetzure komkommer. Veel mensen koppelen deze zure groenten niet zo snel met stamppot, maar door de grote verschillen in smaak tussen het assortiment van zure groenten en de stamppot is dit juist een heerlijke combinatie. Overigens serveer je de zure groenten niet door de stamppot heen, maar zet je deze gewoon als klein bijgerecht op tafel. Houdt er iemand niet van zure groenten, dan is dit dus geen probleem.

Diverse sauzen
Tot slot is het ook mogelijk om jouw stamppot uit te breiden met een heerlijke saus, zoals picalilly. Door een saus toe te voegen wordt de textuur van de stamppot niet alleen iets anders, maar krijgt de stamppot bovendien een unieke smaak.