snackwagen

Zelf patat bakken is misschien even werk, maar het grote voordeel is dat deze patat een stuk lekkerder is dan de patat van de supermarkt. Wilt u zelf patat gaan maken dan is het belangrijk dat u daarvoor de juiste aardappelen gebruikt. Niet alle aardappelsoorten zijn hier namelijk geschikt voor. Goede “patataardappelen” zijn iets kruimig, het is een misverstand dat u vastkokende aardappelen moet gebruiken. Lees de omschrijving van de aardappelen op de verpakking of nog beter: koop de aardappelen voor zelfgebakken friet bij een goede groentewinkel.

Zo gaat u te werk voor de lekkerste patat

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Handig is om nu een frietsnijder te gebruiken, dat gaat sneller dan de plakken zelf in repen snijden. Maar ook dit laatste is op zich wel te doen. Was de aardappelen en dep ze goed droog. Bak uw aardappelen het liefst in schoon frituurvet of schone frituurolie. Bak de patat eerst gedurende vijf minuten op een temperatuur van ongeveer 140 graden. Laat de friet goed uitlekken, dep eventueel droog met keukenpapier. Hierna volgt het afbakken. Dit doet u op een hogere temperatuur, namelijk 190 graden. Weer ongeveer vijf minuten laten bakken en dan is uw zelfgebakken patat klaar om gegeten te worden. Bestrooi de patat met wat zout en serveer er een lekkere mayonaise bij.

Maïzena, het geheim van extra lekkere patat

Wilt u uw zelfgebakken patat extra lekker maken? Bedek de patat dan na het voorbakken met een laagje maïzena. Dit doet u heel eenvoudig door een beetje maïzena in een kom te doen en de patat hierin te schudden tot de maïzena gelijkmatig over de patat is verdeeld. Vervolgens bakt u deze af. U zult proeven dat dit een heerlijke smaak geeft.

Wilt u zich heerlijk laten bedienen?

Zelf patat bakken is heel erg lekker maar wel zeer tijdrovend. Heeft u een feest met een grotere groep gasten? Dan kunt u ook gebruik maken van de snackwagen of de frietwagen van De Mobiele Kok. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of neem contact met ons op als u vragen heeft of speciale wensen. De Mobiele Kok is bereikbaar via telefoonnummer 0345 – 580 580.