De kerstdagen zijn gezellige dagen, maar brengen ook vaak veel stress met zich mee. Heeft u de hele familie uitgenodigd voor een kerstlunch, gaat u met vrienden lunchen met kerst of heeft u collega’s uitgenodigd voor een complete lunch in het teken van kerst? Dan kan dit veel stress met zich meebrengen. Het maken van een kerstlunch kost namelijk niet alleen veel tijd, maar kan ook lastig zijn als u niet zo vaak achter het fornuis staat. Wilt u uw kerstlunch tot een groot succes maken? Lees dan in dit artikel welke drie tips u kunt hanteren voor het voorbereiden van uw kerstlunch zonder enige stress.

Denk na over het waar, wanneer en wat
De eerste tip die wij u kunnen geven om uw kerstlunch zonder stress voor te bereiden, is dat u goed nadenkt over waar u de kerstlunch gaat organiseren, wanneer u dit gaat doen en wat u precies gaat serveren bij de kerstlunch. Heeft u duidelijk in beeld waar het evenement gaat plaatsvinden, wanneer de kerstlunch plaatsvindt en wat er geserveerd gaat worden, dan kunt u gaan nadenken over het daadwerkelijke klaarmaken van de lunch.

Start tijdig met plannen
De meest gemaakte fout bij het organiseren van een kerstlunch of een ander soort etentje, is dat er te lang wordt gewacht met het plannen van de lunch. Komt u er op de dag van de kerstlunch achter dat u het niet gaat redden om alle gerechten klaar te maken, dan bent u eigenlijk te laat. Bedenk vooraf hoe lang het klaarmaken van de verschillende gerechten duurt en maak sommige gerechten eventueel een dag van tevoren om stress te voorkomen.

Vraag om hulp als u hulp nodig heeft
Tot slot is het belangrijk om niet te trots te zijn om hulp te vragen bij het organiseren van de kerstlunch. Houdt u niet van koken, weet u niet zo veel van koken af of heeft u gewoon geen tijd om de kerstlunch klaar te maken? Maak dan gebruik van de expertise van een professional als De Mobiele Kok om uw kerstlunch te maken.